BUTIKKFOLK: Ørjan Solbakken (til venstre) og Knut Helland frå Ryfylke Bok & IT er klar til å starta elektro- og databutikk i lokala til Mediehuset Ryfylke på kaien. Oddwar Wiersen (til høgre) vil leia butikken, og han får kollega Kari Lise Selfors med på laget.
BUTIKKFOLK: Ørjan Solbakken (til venstre) og Knut Helland frå Ryfylke Bok & IT er klar til å starta elektro- og databutikk i lokala til Mediehuset Ryfylke på kaien. Oddwar Wiersen (til høgre) vil leia butikken, og han får kollega Kari Lise Selfors med på laget.

Startar med elektro, IT og datatenester

Suldalsfirma opnar elektro- og databutikk på kaien i Sauda.

– Me har lenge sett på Sauda som ein spanande marknad, men ikkje våga å ta steget. No gledar me oss stort til å starta i Sauda og håpar at saudabuen kjem innom butikken og handlar hos oss, seier Knut Helland i Ryfylke Bok & IT, som har leigt lokal i bygget til L/L Ryfylke.

Då Coop tidlegare i sommar varsla at elektroavdelinga i Sauda vert lagt ned i haust, bestemte suldalsfirmaet seg for å satsa i nabobygda.

– Ja, me kjøper opp varelageret til Coop elektro og har tilsett to av dei som i dag arbeider der: Oddwar Wiersen og Kari Lise Selfors. Me startar med dei to som tilsette, og supplerer med IT-personell frå Sand. Tre IT-folk vil rullera på å reisa til Sauda, opplyser Helland, som skryt av korleis Coop samarbeider for å legga til rette for ei smidig overtaking av varelageret.

Ryfylke Bok & IT tek mål av seg til å opna den nye butikken i løpet av komande månad. Overtakinga av varelageret til Coop elektro startar i byrjinga av september og klargjeringa av det komande butikklokalet tek til alt komande måndag.

Les meir i papirutgåva eller last ned e-avisa.