*** Local Caption *** Arkiv: Redaksjon/Avisbilder
LOKALT: Det saudabaserte programvareselskapet Inosa har jobba lenge for å kome seg inn på nye marknader. Nå har dei sikra sin første kraftprodusent som kunde, gjennom ein avtale med Saudefaldene. Heidi Slettedahl (Saudefaldene) og Karl Erik Johansen (Inosa) synest det er ekstra gjevt at dei kan handle lokalt. (Foto: Ingvil Bakka)

Inosa har kapra første kraftkunde

Inosa vil bruke sitt nye kundeforhold med Saudefaldene til å bygge opp erfaringar innan kraftbransjen.

Ti år etter at Inosa vart starta opp som selskap i Sauda, har dei sikra seg ei rekke kundar innan prosessindustrien. Målet har heile tida vore å jobbe seg inn på nye marknader. Nå har Inosa inngått avtale med Saudefaldene.

Kraftprodusenten i Sauda skal bruke Inosas verktøy for kvalitets- og HMS-styring.

– Det er ein fordel for oss at den første kraftkunden vår held til i Sauda. Me skal bruke denne avtalen til å bygge opp vår kompetanse innan kraftindustrien. Me håper denne avtalen kan vere ein døropnar inn i kraftbransjen, seier dagleg leiar i Inosa, Bente Baugstø.

Ho ser kraftprodusentar som ei attraktiv kundegruppe sidan dei ikkje er så konjunkturutsette som andre næringar, og fordi det alltid vil vere vasskraftproduksjon i Norge.

Vil du lese meir? Last ned eavisa her eller sjå papiravisa.