LUFTIG: Freestyle byr på luftige svev i motocross-sporten. Utøvarane hopper gjerne fleire meter opp i lufta. Her kikkar saudabuen Vidar Janson på svevet til sambygdingen Jarl Gauthun. (Foto: Ingvil Bakka)
LUFTIG: Freestyle byr på luftige svev i motocross-sporten. Utøvarane hopper gjerne fleire meter opp i lufta. Her kikkar saudabuen Vidar Janson på svevet til sambygdingen Jarl Gauthun. (Foto: Ingvil Bakka)

Tar motorsporten til nye høgder

Den som trur at den lokale motorsportklubben har kjørt seg fast, må tru igjen. Sauda Motorsportklubb gir gass for nye fartsfulle aktivitetar.

– Jobben med å skapa eit større miljø og auka aktiviteten i klubben starta alt i fjor. Målet er å arrangera tre klubbløp i haust, og med dette samla erfaringar til å igjen kunna arrangera større motocrossløp på banen i Sauda, seier Svein Terje Solvang, leiar i Sauda Motorsportklubb.

Sauda Motorsportklubb blei etablert tidleg på 2000-talet. Sommaren 2007 fekk klubben omsider den nyutbygde motocrossbanen med støyvollar på Birkelandsmoen formelt godkjent.

Klubben har fleire gonger opp gjennom åra arrangert Vestlandsmesterskap i motocross med godt over 200 deltakarar på startstreken og 4-500 publikummarar på sidelinja.

Dei siste åra, derimot, har klubben hatt eit langt lågare aktivitetsnivå. Spesielt vanskeleg har det vore å rekruttera nye, unge utøvarar til klubben. Det er fleire år sidan det sist blei arrangert ein større konkurranse på banen på Birkeland.

– Motocross krev ein del av foreldre, både økonomisk og tidsmessig. Slik sett har det vore enklare å rekruttera folk over 18 år, som sjølv har jobb og pengar til å bruka på sporten, forklarer Solvang.

Vil du lese meir? Last ned eavisa her eller sjå papiravisa.01