*** Local Caption *** Arkiv: Redaksjon/Avisbilder
VANN: A-Laget til Sauda har hatt det tøft i 4. divisjon, men vann overraskande 4-2 mot serieleiar Djerv 1919 torsdag kveld. Bak, frå venstre: Rune Haraldsen, Andre Lilleskog, Håvard Kaldheim, Sverre Gjuvsland, Roger Birkeland, Stian Johnsen Nordvik, Alte Mehus, Ronny Hauge, Kristian Årthun og Stig Birkeland. I midten, frå venstre: Johannes Rød, Andre Aabø Hansen, Mats S. Haugen, Eirik Birkeland, Even Emberland, Simon Negasi Tsada og Mathias Listøl. Framme, frå venstre: Hani Mohammad, Magnus Dolmen, Jan Philip Årtun, Simen Hølland, Daniel Fatnes, Jonas N. Øvrebø og Mads Åmot. (Arkivfoto: Ingvil Bakka)

Sjokkresultat på stadion

Botnlaget Sauda slo tabelltoppen Djerv 1919.

– Det var jammen på tide. Og ekstra kjekt at våre nye landsmenn på laget fekk oppleva eit skikkeleg sigersrop, seier kaptein for Sauda sitt A-lag i fotball, Andre Lilleskog.

Nyopprykka Sauda, som har slitt veldig i sine kampar i vår, møtte torsdag serieleiar Djerv 1919 til den siste seriekampen før sommarferien. Då laga møttes i Haugesund slutten av mars vann Djerv 1919 lett 7-0 over Sauda. Denne gongen var Sauda sterkast, og haugesundarane måtte reisa slukøyra heim etter kampen som enda 4-2 til heimelaget.

Tidlegare i vår har Sauda spelt med taktikkane 4-4-2 eller 4-5-1. Nå ville trenarduoen Johannes Rød og Stig Birkeland prøva ein ny taktikk.

– Me la oss på ein taktikk med to defensive ankerar, og eit 4-2-3-1-system. Det hadde me aldri prøvt før, men det funka, seier Lilleskog.

Trenar Johannes Rød fortel at den nye formasjonen aldri var testa ut i praksis, kun diskutert og forklart teoretisk. Han kjenner styrkene og svakhetene til laget Djerv 1919 etter at sonen Tobias spelte for klubben for nokre år sidan.

– Dei to hengande midtbanespelarane våre skulle fanga opp ballen der me har opplevd brot mot oss før. Det lukkast me med. Det var heilt fantastisk å vinna. Me har jo ikkje vunne ein kamp sidan oktober i fjor, seier han.

Kampresutatet kom som eit sjokk på haugesundarane.

– All ære og honnør til Sauda. Dei var gode. Eit tap var ikkje heilt med i kalkuleringa vår, men slik er fotball. Ein må gjera sitt aller yttarste i alle kampar, elles vinn ein ikkje, seier Asbjørn Helgeland, trenar for Djerv 1919.

Les meir i papiravisa på tysdag