REISTE MÅNDAG: Far Waad Al-Ledani, med Hussein (4 år) og kona Entidhar Abbas Zaher grua seg for å reisa frå Sauda. Mohammed (7 år), Fatima (6 år) og Zainab (snart 5 år) var på skulen og i barnehagen då bildet blei tatt fredag føremiddag. (Foto: Ingvil Bakka)
REISTE MÅNDAG: Far Waad Al-Ledani, med Hussein (4 år) og kona Entidhar Abbas Zaher grua seg for å reisa frå Sauda. Mohammed (7 år), Fatima (6 år) og Zainab (snart 5 år) var på skulen og i barnehagen då bildet blei tatt fredag føremiddag. (Foto: Ingvil Bakka)

Reiste frå Sauda med tungt sinn

Familien Al-Ledani var den siste asylsøkarfamilien som måtte forlata Sauda. Deira største ønske er å få komma tilbake igjen.

– Det er trist og veldig vanskeleg for heile familien. Eg reiser til Florø, men hjarta mitt blir igjen i Sauda, seier irakiske Waad Al-Ledani.

I går, måndag, måtte han, kona og dei fire barna setta seg på bussen og reisa vekk frå Sauda, bygda der dei har budd sidan 6. oktober 2015. Kursen gjekk mot Florø, der dei skal innlosjerast i asylmottaket der.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.