*** Local Caption *** Arkiv: Redaksjon/AvisbilderArkiv: Redaksjon/Avisbilder
STRIDENS KJERNE: I 2015 var Haugaland tingrett og partane i rettssaka mellom Saudefaldene og Sentralskattekontoret for storbedrifter på synfaring i Sønnå kraftverk, kor både Sønnå Høy og Sønnå Lav ligg. (Arkivfoto: Saudefaldene)

Saudefaldene til Høyesterett

I saka om kven som er skattemessig eigar av Sønnå Høy står det om eit tresifra millionbeløp. Nå skal den avgjerast i Høyesterett.

I eit drygt tiår år har Saudefaldene krangla med staten og Statkraft om kven som er skattemessig eigar av Sønnå Høy. Eit tresifra millionbeløp står på spel for Saudefaldene, og saka har vore til behandling hos Sentralskattekontoret for storbedrifter og klagenemnda før den nådde det norske rettssystemet og Haugaland tingrett i 2015.

Saudefaldene argumenterer for at det er staten, gjennom kraftselskapet Statkraft, som er skattemessig eigar av Sønnå Høy. Staten, ved Sentralskattekontoret for storbedrifter og Statkraft argumenterer for at Saudefaldene er skattemessig eigar av kraftanlegget.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.