SLUTT? Kolumbus ønsker å legge ned dei tre lokale bussrutene i Sauda og erstatte dette med ei bestillingsordning. I tillegg vurderer Kolumbus å stoppe hurtigbåten på Ropeid. Ordførar Asbjørn Birkeland er provosert over forslaga. (Foto: Edd Meby)
SLUTT? Kolumbus ønsker å legge ned dei tre lokale bussrutene i Sauda og erstatte dette med ei bestillingsordning. I tillegg vurderer Kolumbus å stoppe hurtigbåten på Ropeid. Ordførar Asbjørn Birkeland er provosert over forslaga. (Foto: Edd Meby)

Kolumbus vurderer å kutte hurtigbåten

Kolumbus vurderer å legge ned busstilbodet i Sauda og at hurtigbåten skal slutte å gå inn til Sauda. Dette provoserer ordføraren.

Kollektivtrafikken skal ut på anbod igjen. I den samanheng vurderer Kolumbus om dei skal behalde dagens tilbod i all hovudsak som i dag, eller om dei gjere endringar når det gjeld båttilbodet og busstilbodet i Sauda.

Det eine Kolumbus vurderer er om hurtigbåten skal slutte å gå inn til Sauda. Dette betyr i såfall at kollektivreisande frå Sauda må ta buss til Ropeid, der båten har avgang 07.05. Det betyr at bussen truleg vil gå klokka 06.30 frå Sauda. Ein halvtime tidlegare enn dagens båtavgang.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.