ETTER: 55 gram lettare, og med ein kort og fin frisyre er Kaia fornøgd med resultatet. (Foto: Ingvil Bakka)
ETTER: 55 gram lettare, og med ein kort og fin frisyre er Kaia fornøgd med resultatet. (Foto: Ingvil Bakka)

Kaias hårfine prosjekt

15-åringen sine lange lokker blir nå til parykkar for kreftsjuke eller andre med hårsjukdommar.

– Det er litt vemodig, men det går til ei god sak. Eg er veldig klar, sa Kaia Håheimsnes til Ryfylke, få minutt før ho skulle la seg klippa av frisøren Gro Ringhagen.

Kaia Håheimsnes er 15 år, går i tiande klasse ved Sauda ungdomsskule og speler handball på fritida. Som så mange andre unge jenter på sin alder, har ho dei siste åra hatt langt hår til midt på ryggen. Før jul begynte ho å tenka på å klippa seg kort.

– Først så sa eg på tull at eg kunne jo gi vekk håret mitt. Men så begynte eg å tenka skikkeleg på det. Eg let håret veksa litt meir, saman med tanken. Og nå er det endeleg langt nok, fortel Kaia enkelt.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.