Parkeringsplassen ved Allmannajuvet har ei blanding av turistar som stoppar tilfeldig og turistar som på førehand har bestemt seg for å besøke turistanlegget ved sinkgruvene. Men mange kjører rett forbi. Foto: Frank Waal.
Parkeringsplassen ved Allmannajuvet har ei blanding av turistar som stoppar tilfeldig og turistar som på førehand har bestemt seg for å besøke turistanlegget ved sinkgruvene. Men mange kjører rett forbi. Foto: Frank Waal.

Arkitekturpris til Allmannajuvet

Fotoserie frå Allmannajuvet til topps i internasjonal arkitektkonkurranse.

Ei rekke arkitektprisar har blitt delt ut i den internasjonale kåringa Architizer A+Awards. I klassen for «Consept-Architecture + Photography & Video» gjekk Allmannajuvet til topps med ein fotoserie tatt av fotografen Aldo Amoretti. Det var “popular choice”-prisen Allmannajuvet vann.

På denne sida finn du heile tida siste nytt om Allmannajuvet.

Juryprisen i den same klassen gjekk til «Snøhetta Viewpoint 4K».

Fotoserien består av 18 bilder og er tatt både på innsida av Peter Zumthor-bygga og i området rundt.

Her kan du sjå dei 18 bildene på architizer.com sine nettsider.