Hausten 2017 demonstrerte ryfylkeordførarane foran Stortinget i samband med forslaget til statsbudsjett for 2018. Den gongen fjerna regjeringa eigedomskatten på verk og bruk. Kanskje må distriktsordførarane tilbake til stortinget og demonstrera? Frå venstre står Kari Vaage Gjuvsland (varaordførar i Suldal), Bjørn Laugaland (ordførar i Hjelmeland), Asbjørn Birkeland (ordførar i Sauda) og Gerd Helen Bø (ordførar i Suldal).
Hausten 2017 demonstrerte ryfylkeordførarane foran Stortinget i samband med forslaget til statsbudsjett for 2018. Den gongen fjerna regjeringa eigedomskatten på verk og bruk. Kanskje må distriktsordførarane tilbake til stortinget og demonstrera? Frå venstre står Kari Vaage Gjuvsland (varaordførar i Suldal), Bjørn Laugaland (ordførar i Hjelmeland), Asbjørn Birkeland (ordførar i Sauda) og Gerd Helen Bø (ordførar i Suldal). FOTO: Privat.

Asbjørn Birkeland i ordførarprotest

150 ordførarar, varaordførarar og kommunepolitikarar var i Oslo og protesterte på regjeringas skatteforslag.

Saudaordførar Asbjørn Birkeland har engasjert seg sterkt i Høgre og Framstegspartiet sitt forslag til Statsbudsjett der det er foreslått store kutt i eigedomsskatteinntektene til distriktskommunane. Blir budsjettforslaget vedtatt vil Sauda kommune på sikt truleg miste 12-13 millionar kroner i årleg eigedomsskatt frå Statnett og smelteverket Eramet.

Asbjørn Birkeland er fornøgd med oppslutninga frå distriktskommunane.

– Det var ei god markering der finanskomiteen hadde møtt opp for å høyre på oss. Det blei halde fleire appellar, opplyser Asbjørn Birkeland.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.