Kyr er faktisk det dyret som har tar flest menneskeliv i Norge. I Sauda har det også vore dramatiske samanstøyt mellom menneske og storfe på fjellbeite. Familien Lofthus sin flokk beiter i Åbødalen og har ikkje vore involvert i slike ulukker, men Karl Gustav Lofthus, dottera May Kristin Lofthus og veterinær Rune Bratås ber folk ha respekt for dei 600-700 kilo tunge dyra.
Kyr er faktisk det dyret som har tar flest menneskeliv i Norge. I Sauda har det også vore dramatiske samanstøyt mellom menneske og storfe på fjellbeite. Familien Lofthus sin flokk beiter i Åbødalen og har ikkje vore involvert i slike ulukker, men Karl Gustav Lofthus, dottera May Kristin Lofthus og veterinær Rune Bratås ber folk ha respekt for dei 600-700 kilo tunge dyra. FOTO: Ingvil Bakka.

– Hald avstand til storfe i fjellet