Hurtigbåten til Sauda – 6

I dagens ytring skal jeg ta for meg saudabåten som går fra Sauda kl. 14.05. Båten er egentlig en buss som korresponderer med sandsbåten på Ropeid kl. 14.40.

I ruteoversikten fra Kolumbus står det at korrespondansen faller bort om forsinkelsen fra en av partene er større enn fem minutter. Hvordan kan vi reise fra Sauda med denne forutsetningen? Jeg har hørt at passasjerer har blitt stående igjen på Ropeid fordi båten har kjørt. Med en så rasfarlig saudavei og en svandalsfoss som kan være uforutsigbar, er en slik begrensning i korrespondansen mellom buss og båt helt uholdbar.

Kolumbus mener selvfølgelig at vi fra Sauda må godta en slik begrensning i korrespondansen fordi båten fra indre Ryfylke skal nå anløpsstedene Nesheim, Nord-Hidle, Helgøy og Judaberg i rett tid. Dette på tross av parallelle anløp av båt fra rederiet Rødne. Denne båten anløper de samme stedene og ankommer Judaberg fem minutter før hurtigbåten fra Indre Ryfylke. Forstå det den som vil!

Det er nå du som leser dette, må holde deg fast! Begge båtene forlater Judaberg kl. 16.00 og anløper Stavanger med fem minutters mellomrom. Dette har pågått i lang tid og ingen politikere reagerer. Dette er et sløseri av dimensjoner. Her er det grunnlag til å gå Kolumbus med en stab på 75 personer «nærmere i sømmene». Dette kommer jeg tilbake til.

Hvor blir det av politikerne våre som har lovet å kjempe for hurtigbåten til Sauda?