Bunadservice, Janne Hindrumsen, bruk
GRÜNDER: Sjølvdesigna, komfortable bunadsko veleigna for våte og kalde festdagar er hovudproduktet til Janne Hindrumsen når ho no startar sitt eige firma, Bunadservice AS. Som bedriftsnamnet tilseier, tilbyr Hindrumsen óg anna sjølvdesigna tilbehør til bunadar, mellom anna ein vasstett cape. (Foto: Arvid Horpestad)

Designer eigen arbeidsplass

Ein våt og kald 17. mai er bakgrunnen for at Janne Hindrumsen etablerer eige firma.

Janne Hindrumsen slutta i fast stilling i Sauda kommune for å starta som sjølvstendig næringsdrivande i firmaet Bunadservice AS. Nettbutikken er straks klar, salsutstillinga i lokala til Ryfylke Mat på Teig er klar.

17. mai 2012 bestemte Janne Hindrumsen seg. Som så mange tidlegare år, var óg denne nasjonaldagen i Sauda ein regnfull og hustrig dag. Hindrumsen, som svært gjerne tar på seg bunaden på ein slik festdag, leid nok ein gong i bunadsko som gav gnagsår og blå negler, som var kalde og våte på grasplenen ved Musikkpaviljongen og som var vonde å gå i. Ho hadde lenge leita etter meir eigna finsko, men marknaden tilbaud ikkje slike.

Så Janne Hindrumsen bestemte seg for å designa eigne bunadsko. Sko i mjukt kalveskinn, med ein solid sole og med spenne. Sko ho såg det er behov for, og som ho følgeleg har sett i produksjon.

– Skoa er min «baby». Det gleder meg at óg andre kan få gode sko å gå i til bunaden – og at dei då kanskje tek bunaden fram att. Eg veit det heng mange bunadar i klesskap rundt omkring, seier gründeren om hovudproduktet i bedrifta si.

Les meir i papirutgåva eller last ned eavis her