Parkeringsplassen ved Allmannajuvet har ei blanding av turistar som stoppar tilfeldig og turistar som på førehand har bestemt seg for å besøke turistanlegget ved sinkgruvene. Men mange kjører rett forbi. Foto: Frank Waal.
Parkeringsplassen ved Allmannajuvet har ei blanding av turistar som stoppar tilfeldig og turistar som på førehand har bestemt seg for å besøke turistanlegget ved sinkgruvene. Men mange kjører rett forbi. Foto: Frank Waal.

Alt klart i Allmannajuvet

I dag, torsdag, er det offisiell opning av turistveganlegget i Allmannajuvet.

– Alt er ferdig. Det kjennes godt, innrømmer Arne O. Moen, som har vore Statens vegvesen sin prosjektleiar for turistveganlegget i Allmannajuvet sidan 2008.

Torsdag i sist veke var arbeidsfolket heilt ferdige med det tredje og siste bygget, det såkalla ”galleriet”. På denne sida finn du heile tida siste nytt om Allmannajuvet.

Fredag og måndag blei brukt til å vaska ut av nybygget, og i dag, tysdag, blir gjenstandane som skal stillast ut i galleriet lagt på plass. Gjenstandane det er snakk om er spesiallaga og –innbundne bøker, handreidskaper som er henta ut frå sinkgruvene og originaldokument frå gruvedrift-tida.

I dag, torsdag, er det offisiell opning av turistveganlegget, der både arkitekten Peter Zumthor, forfattar Kjartan Fløgstad og fylkesordførar Solveig Ege Tengesdal deltar. Det tre timar lange opningsprogrammet er ope for alle.

– Det er sett opp fire bussar som går frå kaien i Sauda. Nå håpar me på godt vêr og at mange saudabuar blir med på festen, seier Moen.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.