SKAPAREN: Nina Øverland Vikeså (nummer to frå venstre), som driv føretaket Urteloftet og er bonde på Fattnes, er spent på mottakinga av den spesiallaga teen. – Eg blir neppe rik på dette, men målet er så klart ei viss inntening, seier ho. Arbeidsleiar Tove Rafdal (til venstre) og dei VTA-tilsette Marit Vassli, Vegard Ness og Brede Svendsen, liker oppdraget. (Foto: Ingvil Bakka)
SKAPAREN: Nina Øverland Vikeså (nummer to frå venstre), som driv føretaket Urteloftet og er bonde på Fattnes, er spent på mottakinga av den spesiallaga teen. – Eg blir neppe rik på dette, men målet er så klart ei viss inntening, seier ho. Arbeidsleiar Tove Rafdal (til venstre) og dei VTA-tilsette Marit Vassli, Vegard Ness og Brede Svendsen, liker oppdraget. (Foto: Ingvil Bakka)

Skal selga ein smak av Allmannajuvet

Rystegs Marit, Vegard og Brede tok oppdraget frå Nina Øverland Vikeså og Urteloftet på strak arm. Nå blir det laga teposepakkar på løpande band.

– Det er ganske kjekt. Det er spennande å laga te, seier Brede Svendsen.

Han er ein av attføringsbedrifta Rysteg sine varig tilrettelagt arbeid-tilsette som fyller og pakkar teposar som skal selgast i Allmannajuvet i sommar. Teposane blir fylt med ingrediensane blåbærlyng, bjørk, gran og ryllik. Ti teposar blir pakka i ein papirpose, som blir påklistra namn, informasjon og eit lokallaga dikt om Allmannajuvet.

På denne sida finn du heile tida siste nytt om Allmannajuvet.

Produsenten av ”Allmannajuvte”, Nina Øverland Vikeså, er svært glad for at Rysteg takka ja til oppdraget då ho bad om hjelp til teposepakkinga.

Vil du lese meir? Sjekk papirutgåva eller last ned eavisa her.